Bandić povukao rebalans proračuna, hoće li biti novca za besplatne udžbenike?

milan_bandic_3

Gradonačelnik Milan Bandić povukao je danas prijedlog rebalansa proračuna sa sjednice Gradske skupštine, nakon što su i iz HSLS-a i iz SDP-a najavili da taj prijedlog neće podržati.

Iz SDP-a su poručili da ima važnijih stvari od gradnje novih fontana, primjerice gradnja vodovoda u Brezovici i Sesvetama, javlja HRT.

Bandić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare obećao da će svejedno iznaći novce za financiranje udžbenika za zagrebačke srednjoškolce.

Rebalansom su, naime, trebala biti osigurana sredstva za tu namjenu, kao i za fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

“Kad nešto obećam i kažem građanima, onda to napravim, ili ću podnijeti ostavku jer meni nije cilj šesti mandat da ljude varam nego da riješim ono što sam im rekao. Ako riješim, onda ću dobiti i šesti mandat”, rekao je Bandić na toj konferenciji, prenijela je Hina.

Upitan hoće li pristati na amandman gradskog SDP-a da se umjesto gradnje novih fontana na livadi u ulici Hrvatske bratske zajednice stanovnici Sesveta i Brezovice priključe na vodovod, Bandić je odvratio kako će u iduće četiri godine svi građani imati vodovod, a do tada će napraviti i sljemensku žičaru i fontane, te spoj Branimirove i Radničke ceste.