Bandić očekivao aplauz, u Resniku ga dočekali gnjevni građani s transparentima

Zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića danas su na otvorenju radova na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Resniku dočekali ljutiti mještani. Prosvjedovali su protiv planirane gradnje centra za gospodarenje otpadom i spalionice u tom zagrebačkom naselju.

resnik-protiv-spalionice
Okupljenim mještanima Bandić je poručio kako će na pitanja o gradnji centra odgovore dati struka i javnost konsenzusom, na najdemokratskiji način, “bez obzira na povike, galame, vike, batine i ostalo”.

Na upit jednog mještanina zašto je ovdje prije izbora obećavao da neće biti spalionice otpada dok je on gradonačelnik, Bandić je ponovio: “Riješit ćemo na najdemokratskiji način.”

Nezadovoljne Resničane zamolio je da ga puste na miru da završi ozbiljan posao oko vodoopskrbe koju ljudi već dugo čekaju, budući da nemaju kvalitetnu vodu ni kanalizaciju. 

“Ovo je početak investicije od 5,5 kilometara rekonstrukcije i izgradnje novog vodovoda koja će omogućiti 300 obitelji da se priključi prvi put na vodu kako Bog zapovijeda. Investicija je teška 4 milijuna kuna s PDV-om”, istaknuo je Bandić. Najavio je da za mjesec dana sa sličnom investicijom teškom 18 milijuna kuna kreću i na Kozari putevima.

“Starosjedioci su ovdje prije 300, 400 godina sa svojim pradjedovnim ognjištima doselili”, rekao je Bandić, na što su ga mještani ispravili da je riječ o čak 800 godina, dobacujući mu: “Da li zato moramo umrijeti zbog vaše spalionice?”

Bandić im je uzvratio kako su neki došli i za vrijeme i nakon Domovinskog rata, kupili zemljišta u Resniku te gradili iako nisu imali dozvole, a da im je grad, na njegovu osobnu inicijativu, legalizirao kuće. 

“Sve je to istina i od te istine ne možemo pobjeći”, poručio je.

bandic-novinari