Bandić ‘nabavio’ sredstva, zagrebački srednjoškolci će dobiti besplatne udžbenike

bandic-udzbenici-2

Premda su zastupnici u Gradskoj skupštini odbili rebalans proračuna, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osigurao je sredstva za udžbenike srednjoškolaca.

Bandić je iskoristio svoje ovlasti te napravio preraspodjelu proračunskih sredstava te na taj način osigurao 35 milijuna kuna za besplatne udžbenike za zagrebačke srednjoškolce, ali i sredstva za još neke potrebne koje je ocijenio prioritetnima.

Prema pisanju Večernjeg lista, taj iznos je najvećim dijelom osiguran nauštrb Ureda za gospodarstvo i subvencija ZET-a koji je ostao bez 27,2 milijuna kuna.

Gradonačelnik je, osim za srednjoškolske udžbenike, novac preusmjerio Uredu za obrazovanje, sport i kulturu: u subvencije za privatne i vjerske vrtiće 6,6 milijuna kuna, za produženi boravak u školama 5,9 milijuna kuna, za kulturu (najvećim dijelom nezavisnu) 2,8 milijuna kuna, za sport 10 milijuna kuna.

Ukupno je proračun Ureda za obrazovanje povećan za 58,9 milijuna kuna.

Uredu za izgradnju i ulaganja u nerazvrstane ceste oduzeto je 10,8 milijuna kuna koji su preusmjereni u razvoj komunalne infrastrukture.

Bez 5,8 milijuna kuna ostao je Ured za imovinske poslove, Uredu za energetiku oduzeto je gotovo pet milijuna kuna, a uredima za zdravstvo i poljoprivredu nešto više od tri milijuna kuna.