Bandić (još jednom): Neka institucije rade svoj posao

milan-bandic-2012Milan Bandić, aktualni gradonačelnik Zagreba i kandidat za još jedan mandat na toj funkciji, obratio se javnosti priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Zbog upita medija, a u interesu javnosti i istinitog informiranja želim kao gradonačelnik i prvi čovjek Gradske uprave reći sljedeće:

1. Moj politički imperativ, kao i imperativ Gradske uprave u zadnjih trinaest godina, uvijek je bila nulta stopa tolerancije prema svakoj eventualnoj nepodopštini, propustu ili možebitnoj nezakonitoj radnji bilo koga od čistačice do samog gradonačelnika. Taj sam stav ne samo čvrsto zastupao tijekom svih ovih godina, nego ga i višestruko javno iznosio, pa ga sada, u ovoj prigodi, opetujem kao dugogodišnji politički moto i moj osobni stav.

2. Ako je netko iz bilo kojih razloga ili nakana u posljednjih 13 godina počinio bilo kakvo nečasno ili kažnjivo djelo, ako za to postoji sumnja ili svjedoci, čvrsto podržavam nadležne državne institucije u njihovu naporu da takve eventualne slučajeve istraže i razriješe na zakonit način. To također vrijedi za svakog člana Gradske uprave – od onog s najnižim stupnjem odgovornosti do samog gradonačelnika.

3. I u ovom konkretnom slučaju koji je “razotkrio” „Jutarnji list“, Gradska uprava sa mnom na čelu zastupa ista načela i podupire nadležne institucije da do kraja i bez ostatka raščiste eventualne dvojbe i moguće propuste pa i možebitne nezakonite radnje ukoliko ih je bilo. Premda je, naravno, uvijek vrijeme za provođenje istraga i borbu protiv korupcije, svejedno se ne mogu oteti dojmu da je plasiranje takvih bombastičnih članaka samo desetak dana prije izbora u Zagrebu, usmjereno prema nekim drugim ciljevima koji s nultom stopom tolerancije prema korupciji i kriminalu nemaju mnogo veze. Ali zato, kako se čini, imaju veze s predizbornim sklonostima i interesima.

Vjerujem da će Zagrepčanke i Zagrepčani i to prepoznati.