Američka grupacija ulaže pet milijuna eura u Ivanić-Gradu, grade tvornicu u kojoj će se zaposliti 200 radnika

Američka grupacija ulaže pet milijuna eura u Ivanić-Gradu, grade tvornicu u kojoj će se zaposliti 200 radnika

Ministar državne imovine Goran Marić i Vitomir Klasić, u ime trgovačkog društva Ivanićplast d.o.o., u petak su u Ivanić-Gradu potpisali ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta površine 43.502 m2 vrijednog 3,5 milijuna kuna.

Tvrtku Ivanićplast početkom ožujka ove godine preuzela je američka grupacija Manufacturing Company (BMC) tako da, zapravo, iza kupnje zemljišta stoje američki investitori koji u Ivanić-Gradu planiraju uložiti pet milijuna eura. Gradit će se novi pogon za proizvodnju zahodskih dasaka u kojem će se zaposliti 200 radnika.

“Raduje nas, da na svečanosti Dana Grada, imamo i jedan ovakav poslovni događaj potpisivanja ugovora s uglednim globalnim partnerom iz Sjedinjenih Američkih Država. Ovo je dobar znak za naše hrvatske okolnosti, jer dobivamo partnera koji će ulagati u proizvodnju, novu tehnologiju i nova radna mjesta. Ono što je naročito značajno, da ćemo dobiti novu ulagačku i poslovnu kulturu, nove standarde upravljanja vođene znanjem i iskustvom četiriju naraštaja njezinih vlasnika“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora ministar Marić

Vitomir Klasić zahvalio je ministru Mariću na profesionalnoj suradnji i dodao: “Veliko mi je zadovoljstvo što nakon lijepog iskustva s transparentnim natječajem, postajemo vlasnici zemljišta u poduzetničkoj zoni u Ivanić-Gradu te što smo ovom suradnjom napravili prvi korak ka novim ulaganjima u novoj poslovnoj sredini. U sljedećem razdoblju planiramo uložiti značajna sredstva te izgraditi tvornicu i otvoriti dodatnih 200 radnih mjesta.“

Bemis Manufacturing Company je obiteljska tvrtka osnovana još 1901 g. a njeno vlasništvo i poslovanje proteže se kroz četiri generacije. Sjedište tvrtke je u gradu Sheboygan Falls, saveznoj državi Wisconsin, u SAD-u. Bemis ima svjetsku distribuciju u Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Europi i Africi. Pored WC sjedala, Bemis proizvodi i razne ostale proizvode od plastike te specijalne proizvode za potrebe zdravstva i farmaceutske industrije.

BMC je jedna od najvećih svjetskih grupacija koje se bave proizvodnjom zahodskih dasaka, a Ivanićplast je vodeći proizvođač zahodskih dasaka na tržištu srednje i istočne Europe. Osnovan je prije više od 50 godina. godišnje proizvede oko 450.000 zahodskih dasaka i izvozi više od 85 posto svojih proizvoda.

I. Majić / Foto: Ministarstvo državne imovine