POTPISAN UGOVOR: Grad Zagreb od države kupuje zemljište za izgradnju Osnovne škole Ivanja Reka

Goran Marić i Milan Bandić
Foto: Press/gov.hr

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas su u Ministarstvu državne imovine Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju Osnovne škole Ivanja Reka.

Time Grad Zagreb kupuje od Republike Hrvatske površinu od 12.634 kvadratnih metara za potrebe izgradnje škole koju će pohađati 760 učenika.

Projektom je predviđeno da će škola imati 15 učionica, sportsku dvoranu, četrdesetak parkirališnih mjesta te parkirališna mjesta za autobuse. Vrijednost spomenute nekretnine iznosi 7,180 milijuna kuna, stoji u objavi Ministarstva državne imovine.

“Ovaj je ugovor, po svom sadržaju i odrednicama, više od ugovora”, rekao je ministar Marić te dodao: “On je u ulozi stvarnog života, upravo u skladu s temeljnim poznatim pristupom Ministarstva da imovina mora služiti onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju. A u ovoj prigodi kakva je danas, to je puno više: imovina će biti za one koji su potencijal, perspektiva, za one koje mi stariji zovemo – budućnost: učenike Osnovne škole Ivanja Reka. Ovo nije samo ugovor kojim će se omogućiti izgradnja zgrade škole, dvorana, učionica već prostor za stvaranje sretnih ljudi, prostor dječje radosti i slobode.”

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je ministru Goranu Mariću na suradnji kazavši kako je u zadnjih šest mjeseci potpisano više ugovora i sklopljeno više projekata nego u prethodnih sedamnaest i pol godina. To samo govori o sinergiji našeg zajedništva i o angažiranosti Ministarstva i Grada, a sve na dobrobit naše budućnosti, naših mladih, rekao je gradonačelnik Bandić.

Komentari