“Utrkom za pamćenje” trkači iskazati solidarnost s oboljelima od Alzheimerove bolesti

"Utrkom za pamćenje" trkači iskazati solidarnost s oboljelima od Alzheimerove bolesti
Foto: Zagreb.hr

Start prve Utrke za pamćenje, koja je s Europskog trga krenula u 10 sati, označila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, te pritom zahvalila trkačima rekreativacima koji su se pridružili ovoj, prije svega, humanitarnoj akciji.

“Da bi ova utrka postala tradicionalna svi zajedno moramo sudjelovati u partnerkosm odnosu i svakodnevno raditi na senzibiliziranju sugrađana o Alzheimerovoj bolesti te pokazati da suradnjom i djelovanjem možemo raditi na razbijanju stigme, rekla je Olivera Majić naglasivši kako su Zagrepčani do sada nebrojeno puta pokazali suosjećanje za drugoga, tj. svoju humanitarnu crtu.

Pet kilometarska utrka, u organizaciji Atletskog kluba Sljeme, Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i Grada Zagreba, ima za cilj iskazati solidarnost svim oboljelima od Alzheimerove bolesti, njihovim obiteljima, skrbnicima i stručnjacima, te podići javnu svijest i informirati druge o ovoj teškoj bolesti.

Prikupljeni prihodi namijenjeni su Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest koja već dvadeset godina okuplja  stručnjake uključene u promicanje, razvitak i unaprjeđenje skrbi, u pružanje psihosocijalne pomoći članovima obitelji oboljelih, u istraživanje načina liječenja i u borbu za javno prepoznavanje društvenih posljedica i potporu.

Nakon brojnih javnozdravstvenih akcija i stručnih skupova u organizaciji Grada Zagreba utrkom će se zaokružiti i dostojno završiti obilježavanje Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti.