ALBUM HRVATSKE ĆIRILICE: Knjiga koja daje povijesni presjek razvoja jednoga od triju hrvatskih pisama

ALBUM HRVATSKE ĆIRILICE: Knjiga koja daje povijesni presjek razvoja jednoga od triju hrvatskih pisama
Foto: Press

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak 24. siječnja 2019. godine u 12 sati bit će predstavljena knjiga Album hrvatske ćirilice u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu autora dr. sc. Ivana Kosića.

Knjigu koju je objavila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavit će recenzenti akademik Josip Bratulić, dr. sc. Marinka Šimić i autor dr. sc. Ivan Kosić.

Knjiga Album hrvatske ćirilice u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu daje povijesni presjek razvoja jednoga od triju hrvatskih pisama – hrvatske ćirilice te obrađuje ćirilični fond – rukopise, pisma i tiskopise, koji se čuvaju u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U pripremi i izdanju knjige sudjelovali su dr. sc. Nataša Bašić, kao i velik broj djelatnika Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Recenzenti su akademkinja Anica Nazor, akademik Josip Bratulić i dr. sc. Marinka Šimić.

Objavljivanje knjige potpomogli su Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.