Aeroklub Zagreb pokrenuo GoGetFunding kampanju za kupnju zrakoplova i popravak hangara

Foto: Aeroklub Zagreb

Grmljavinsko nevrijeme u subotu oko 21 sat zahvatilo Zagreb i okolicu mnogima je nanijelo veliku štetu, ali čini se da je najteže stradao aerodrom u Lučkom.

Nevrijeme je isprevrtalo zrakoplove Aerokluba Zagreb, oštećen je i hangar, a vrata hangara pala su na jedan zrakoplov. Time je ovaj klub doveden u vrlo tešku situaciju – doslovce je prizemljen do daljnjeg.

Foto: Aeroklub Zagreb

Stoga je Aeroklub Zagreb odlučio zatražiti pomoć. Pokrenuta je GoGetFunding kampanja kako bi se prikupio barem dio sredstava za obnovu hangara i kupnju ili popravak aviona.

Svoju kampanju popratili su apelom u kojem stoji:

“Pozdrav svima! Kao što možda već znate veliko nevrijeme je pogodilo Zagreb 3.10.2020. te nanijelo veliku štetu avionima generalne avijacije na Aerodromu Lučko. Jedan od nastradalih aviona je nažalost i naš Piper PA-18 na kojeg su pala vrata od hangara koji je također oštećen. Taj avion nam je jedino sredstvo kojim možemo letiti, što znači da smo sada prizemljeni do daljnjeg.
Prvi razlog je nemamo šleperski avion,a drugi je zato što nam na hangaru fali pola krova. Odlučili smo pokrenuti ovu kampanju kako bi barem dio štete sanirali, obnovili hangar i kupili novi avion ili obnovili sadašnji (ukoliko je moguće). Ako ste u mogućnosti donirati i želite, donirajte. Imajte na umu da donacija nije obavezna. Hvala svima na podršci!”