Hrvatska televizija počinje s prikazivanjem dokumentarne serije “Dinastija Trump”

Foto: Gage Skidmore / Flickr

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 11. listopada na Prvom programu (HRT- HTV1) u udarnom terminu od 21:10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije “Dinastija Trump”.

Počevši od zlatne groznice u Yukonu 1880., tri naraštaja obitelji Trump suočavaju se s novim granicama te postavljaju temelje na kojima će počivati slava i bogatstvo Donalda Trumpa.

Hrvatska televizija počinje s prikazivanjem dokumentarne serije "Dinastija Trump"
Foto: HRT

Djed Donalda Trumpa Friedrich emigrirao je u SAD u potrazi za američkom snom te kako bi se obogatio za vrijeme zlatne groznice. Uspio je u svom naumu, a nakon što je 1918. umro, njegov poduzetni sin Fred, otac Donalda Trumpa, nastavio je razvijati obiteljski posao za vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata.

Kad je bio dijete, Donald je živio u bogatoj gradskoj četvrti Queensu, no odnos s ocem bio je težak. Nakon što je upao u nevolje, Fred je Donalda poslao u vojnu školu gdje je Donald naučio da je život borba te kako se najbolje nositi s ljudima. Stariji brat Freddy pokušao je zaštititi Donalda, no uskoro se slomio pod teretom očeva neodobravanja.