ADVENT JE PRED VRATIMA: Već je objavljeno što donosi osmo izdanje Fuliranja na Strossmayerovom trgu

Fuliranje - Strossmayerov trg
Foto: Sandro Sklepić

Strossmayerov trg u Zagrebu ugostit će od 28. studenoga 2019. do 01. siječnja 2020. tridesetak restorana i kreativnih barova, a raskošne okuse iz raznih dijelova svijeta predstavit će iskusni chefovi, no i food entuzijasti.

Bit će to osmo po redu Fuliranja na zagrebačkom Adventu. Ako je suditi po do sada uspješnih 7 Fuliranja na zagrebačkom Adventu, vjerujemo da će i osmo izdanje jednako oduševiti sve posjetitelje koji svrate na gourmingle, poručuju organizatori.

Fuliranje - Strossmayerov trg
Foto: Sandro Sklepić

Ponuda će biti doista bogata! Evo kako je opisana u najavi ovogodišnjeg Fuliranja:

“Ako vam je toplo oko srca kad kušate istarske specijalitete, kao npr. sočni ombolo i istarske kobasice, vaše su kućice Fermaj Tovara, B.A.B. Piantina i restoran Vodnjanka. No, s posjetiteljima će minglati i južnjaci pa nam Opat s Kornata dolazi s janjećom pekom i krvavicama.

S bračkog Bola premijerno slijeće Biomania – prvi organski street food, koji je ovog ljeta oduševio kupače na Zlatnom ratu, a žestoko dobri okusi stižu i iz hvarskog Black Peppera. Market by T&T, osim planetarno poznate street sarmice, još uvijek u svom kuhinjskom “laboratoriju” osmišljava nove twistove, El Toro ostaje vjeran latinoameričkim strastvenim okusima.

Wurst Bar i Berlin kao i Institut za kobasice by Mate Janković pripremaju sočne, mirisne i ne obične kobasice.

Rougemarin i Submarine odavno su sinonimi za vrsne street food delicije, Sljeme će snježiti i papriti svojim germ knedlama, dok Čiketina donosi razne varijacije piletine. SOI by Vid Nikolić odvest će nas do Kine, Japana i Indije, okuse Japana dovodi Hanami, a premijerno je s nama i Pokerai by Chili s poke bowl twistovima.

Prženo je vaš favorit? Munchy vas čeka s prženim slano slatkim wrapovima. The Garden Bar&Kitchen odlučio se za okusni miks: od bunceka skrivenog u burgeru do beyond hot doga za sve veggie fanove, koje očekuje i bogat izbor vegetarijanskih i veganskih jela na ostalim kućicama.

Premijerno nam stiže svjetski poznati atlas hrane TasteAtlas. Iz svoje bogate riznice predstavlja na kućici Pastel de TasteAtlas mirise i okuse Italije i Portugala. Lumperaj nam sprema slatko&slanu varijantu, još kriju ponudu baš kao i Mason Burgers&Staff i GoodFood – ali znamo da se njihova jela ne zaboravljaju. Bagua vas poziva da ih “povučete za rep” ili dohvatite Granulatu ciabattu.”

Bit će tu, naravno, i bogata ponuda slastica – fritule, kolači, churrosi, šnenoklice, trdelnik, voćne i germ knedle… Pića također neće nedostajati, kao ni zabavnih sadržaja. Čak 16 live nastupa i više od 35 DJ’a na Fuliranju kurirat će agencija Adriatic Coasting, a uz vruće ritmove začinjene food&booze kombinacijom gourmingle je zagarantiran.

Komentari