Biciklist naletio na parkirano vozilo, s teškim ozljedama primljen u KBC Sestre milosrdnice

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Sinoć je u KBC Sestre milosrdnice primljen biciklist koji je pretrpio teške tjelesne ozljede u prmetnoj nesreći koja se dogodila na Novoj cesti.

Policija je objavila da je riječ o 41-godišnjaku koji je 19.20 sati upravljao biciklom, bez upaljenih odnosno ugrađenih svjetala, a kretao se desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake Nove ceste, uz desni rub kolnika u smjeru juga.

Prilikom kretanja kolnikom na cesti noću, nije bio označen reflektirajućim prslukom niti bilo kakvom drugom reflektirajućom odjećom ili oznakom te je dolaskom do kućnog broja 64, skrenuo u desno u smjeru jugozapada prema nogostupu sa zapadne strane kolnika, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti, ne vodeći pri tom računa o položaju i smjeru kretanja vozila te o položaju parkiranih vozila, objavila je Policiska uprava zagrebačka.

Tom prilikom, naletio je na bočno ogledalo osobnog automobila marke Opel Astra splitskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano na parkiralištu sa zapadne strane kolnika, nakon čega je 41-godišnjak pao na kolnik.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 41-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.

Komentari