9. PINK DAY FESTIVAL: U ružičastim vinima moći ćete uživati 21. i 22. svibnja u Laubi

Pink Day Zagreb
Foto: pinkdayzagreb.com

9. Pink Day – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju ) GREEN IN PINK by Romerquelle /službena voda festivala – ove se godine po prvi puta održava tijekom čak dva dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022.

PINK DAY je sada na novoj lokaciji, a s veseljem i ponosom javljamo da će to biti u prekrasnoj Laubi – kući za ljude i umjetnost.
Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja, najavljujemo i novost – Pink Mixology – gdje će naši partneri moći izložiti, a publika kušati – ružičaste ginove, tonic watere i koktele!
Veselimo se i After Partyju u suradnji s Laubom, koji će se odvijati na otvorenom – ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati.
PINK DAY partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol! Već tradicionalno, PINK DAY nagrađuje najkreativnije uređene stolove vrijednim nagradama – ovoga puta Foreo, SMEG i Nikel.
Kao i do sada PINK DAY slavi mirna ružičasta vina i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele; proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i Covida; cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo je to dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale! Rječju: slavlje optimizma!
Naravno, uz kušanja, tu su i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology.
U jednom od VIP kutaka PINK DAYu će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.
PINK DAY je sretan da među svoje partnere ubraja i Visa Premium Card, DS Automobiles i Romerquelle.
Sigurni smo da ćemo ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo.
Festival prijatelj ovaj puta je VAPT. Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH

RASPORED RADIONICA:
SUBOTA 21.05.2022.
13.00 – 14.00
Masterclass „VAPT rosé vina“ powered by Premium Visa
Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper
15.00 – 16.00
Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Istre“
Voditelj:  Edi Družetić
17.00 – 18.00
Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch
Voditeljica: Natali Borić

NEDJELJA 22.05.2022.
11.00 – 12.00 sati
„Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede
Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr.