PINK DAY ZAGREB: Popularna vinska manifestacija održava se ove subote u Mimari

Pink Day Zagreb
Foto: pinkdayzagreb.com

Muzej Mimara i ove će godine tradicionalno ugostiti popularnu zagrebačku vinsku manifestaciju, Pink Day, koja će se održati u subotu 21. travnja 2018. S početkom u 11:30 sati.

Festival će, kako je najavljeno, svečano otvoriti zamjenica i ujedno izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Daya Sanja Muzaferija.

Pink Day zasigurno je više od “običnog jednodnevnog festivala” što potvrđuje odaziv brojnih inozemnih i domaćih stručnjaka, kao i interes medija. Prikladno odjeveni u ružičasto ili poneki ružičasti detalj, posjetitelji će moći uživati u kvalitetnim vinima i maslinovim uljima Lijepe naše, sudjelovati na zanimljivim radionicama gdje ih čeka pregršt iznenađenja te saznati korisne savjete i razmijeniti mišljenja.

Ružičasti festival pobrinuo se da i ove godine posjetitelji uživaju u najboljim ekstradjevičanskim maslinovim ulja, stoga će Green in Pink postati omiljeni kutak svima onima koji dijele ljubav prema blagodatima maslinovih ulja.

Hrvatska je zemlja koja se može pohvaliti, u svim svojim dijelovima, mnogim vinskim sortama s izvrsnim potencijalom koji im omogućava da uđu i na strana tržišta. Među njima će biti i vinarija Rak iz Rakova sela pokraj Šibenika, koja ima nešto više od tri hektara vinograda, a na godinu će zasaditi još dva hektara vinograda.

Već 6. godinu za redom udruga WOW organizira Festival, a ove će godine biti i premijera “ženstvenog” Bubbly Bara – još jedne WOW članice, Tamare Domljanović, koja je u Hrvatsku dopremila prvi bar na kotačima.

Veselo druženje će se nakon Pink-a nastaviti službenim afterpartyem u TIME Restaurant&camp; bar, jednoj od omiljenih zagrebačkih destinacija za dobar provod, a u suradnji s tvrtkom Acrobat i najprodavanijim provansalskim roseom Whispering. (M. Petković)