PINK DAY: Festival ružičastih vina u subotu u Mimari

Pink Day
Foto: Press

Udruga Women on Wine (WOW) već petu godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina, koji će održati u subotu, 11. ožujka u prostoru zagrebačkog muzeja Mimara.

Pink Day će okupiti stotinjak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca te proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Hrvatske i inozemstva, rečeno je na konferenciji za novinare.

Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s najznačajnijim vinarima i maslinarima. Ove godine pink ozračje će biti sjajnije nego ikada, stoga svakako rezervirajte 10. ožujka za humanitarno djelovanje, a 11. ožujka za cjeodnevni Pink Day u Mimari.

Kao i svake godine, festival već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Ove godine članice udruge WOW koje su glavne inicijatorice i organizatorice ovog festivala i humanitarne akcije, sakupljaju donacije za udrugu FB Humanitarci Zagreb, pod nazivom „PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima“, a akcija traje mjesec dana uoči Pink Day festivala – od 10. veljače do 10. ožujka. Tijekom mjeseca koji prethodi PINK DAY-u Zagreb svi su dobrodošli donirati novčane priloge na izdvojeni račun:IBAN: HR0823600001502019327 otvoren isključivo za ovu svrhu.

  • Sam festival u subotu otvara vrata  u Mimari u 12 sati, najprije za sve profesionalce iz vinskog svijeta, vlasnike restorana i sommeliere i stručnjake, a onda za  sve koji vole uživati u roze vinima. Tamo će biti  Perak, Tomac, Feravino,  Kolar  i  drugi domaći i strani vinari.
  • Tu su i radionice s vrhunskim međunarodno priznatim predavačima. Rose All Over Europe powered by Riedel, uz voditeljicu Laure Patry, uglednu britansku sommelierku te Croatian Style(s), uz voditeljicu Jo Ahearne, Master od Wine, koja je London zamjenila otokom Hvarom.

Jedna je radionica o maslinovim uljima, a voditelj je Heinrich Zehetner, austrijski stručnjak za maslinova ulja međunarodne reputacije.

Sanja Muzeferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Daya, kazala je da je Pink day postao prepoznatljiv ne samo na domaćem, već i u međunarodnom okruženju.

“To je mjesto populariziranja i promocije hrvatskih ružičastih vina, kako mirnih, tako i pjenušavih, no tu je i međunarodni naglasak festivala – specijaliziranog za samo jednu ‘boju’ vina. Odnedavno tijesno surađujemo s talijanskim festivalom ružičastog vina, trodnevnim događanjem Sorrento Rosé koji je nas kontaktirao za razmjenu vina i suradnju vinara. Mislim da je više nego jasno da naša udruga i Festival značajno pridonose afirmaciji Hrvatske kao nove eno-gastro destinacije unutar EU i turističkoj ponudi Zagreba. Osim domaćih posjetitelja animiramo i strane turiste, kao i novinare i stručnjake da se upoznaju s hrvatskom i regionalnom ponudom vina, educiramo publiku o utjecaju vina-ulja na zdravlje, naročito žena. Ujedno, pomažemo onima kojim je pomoć neophodna, tako da nas je teško usporediti s drugim vinskim događanjima. Ove godine smo ponosni na mini jubilej, petu godišnjicu, a  donosimo mnogo novosti i na sam dan, u subotu 11. ožujka u Mimari jamčimo edukaciju, dobru zabavu, optimizam i ružičasto raspoloženje. Tako je to kod nas na Pink Dayu!”, kaže Sanja Muzeferija. (M. Petković)