30 godina klape “Nostalgija”, u nedjelju slavljenički koncert u Lisinskom

Povodom 30 godina djelovanja na klapskoj sceni Zagreba, širom Hrvatske i diljem svijeta, klapa Nostalgija vas poziva na svoj slavljenički koncert u dvorani Lisinski.

klapa_nostalgija

“Nostalgija” je jedna od prvih klapama osnovanih u Zagrebi i prva koja je grad Zagreb predstavila na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa. Bila je 2 puta apsolutni pobjednik “Omiša“, dobila je 3 diskografske nagrade “Porin” i 4 nagrade za najbolju interpretaciju nove skladbe na “Omišu”.

Iza sebe ima 5 samostalnih tv-emisija, 6 kompaktnih CD-izdanja, 15 gostovanja u inozemstvu, 20 oficijelnih “omiških” nagrada, 25 praizvedbi klapskih autorskih skladbi i 30 godina djelovanja na klapskoj sceni.

Najveće domete u radu klapa “Nostalgija” postigla je zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji sa svojim osnivačem, voditeljem i mentorom, pok. maestrom Dinkom Fiom.

Klapa “Nostalgija” izvodi prvenstveno klapske obrade tradicijske glazbene baštine i novouglazbljeni klapski repertoar, ali se okušala i u drugim vokalnim i vokalno-
instrumentalnim žanrovima, uključujući program sakralne i duhovne tematike kao i klapske obrade dalmatinske šansone, uz instrumentalnu pratnju.

Jubilejska koncertna večer obuhvatit će i sudjelovanje gostiju i prijatelja, Radojke Šverko, Arsena Dedića, Miroslava Škore, Vedrana Mlikote i drugih interpreta programa.