27. Dan narcisa održat će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Foto: Press

Akcija Dan narcisa upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena – raka dojke te je važno osvijestiti građane o načinima prevencije i kako možemo očuvati svoje zdravlje.

Upravo s tom misijom Hrvatska liga protiv raka, Grad Zagreb i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, pozivaju sve građane da nam se pridruže na 27. Danu narcisa gdje će uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke.

U sklopu 27. Dana narcisa na Trgu bana Jelačića bit će postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.

Budući da se na mamografiju ne može doći nenaručeno, na Trgu će obaviti mamografiju već unaprijed naručene pacijentice, u dobi od 40 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled. Naručiti se mogu na broj telefona 01/4696 309 radnim danom od 9 -12 sati. Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.

Kampanja se odvija i diljem Hrvatske te će mnoge osobe u rukama imati stručke narcisa i edukativne letke. U njima će moći pročitati načine zaštite od najčešće zloćudne bolesti u žena – raka dojke, a Dan narcisa je nakon toliko godina održavanja postao u pravom smislu riječi hrvatski – izjavio je prof. dr. Eljuga, ujedno i utemeljitelj Dana narcisa. Rak dojke je najčešće zloćudno sijelo u žena. Svake godine oboli blizu 3000 žena. Ali srećom zadnjih godina bilježimo pad smrtnosti.

Pridružite nam se na Trgu bana Jelačića u subotu 25. ožujka, poručili su organizatori.