Wine EnoGASTRO VIP Eventi s porukom – samo zajedno možemo ostvariti značajne rezultate za naš turizam!

Foto: Press

Sedmo izdanje Wine EnoGASTRO VIP Eventa, ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca, ove godine je okupilo i privuklo iznimno veliki broj izlagača i posjetitelja, a nakon izuzetno uspješnih evenata u Rijeci i Novigradu, uslijedila su dva eventa u Dalmaciji – prvo u Splitu 15. ožujka u hotelu Amphora, a zatim u Zadru 17. ožujka 2023. u Falkensteiner hotel & Spa Iaderi i njihovom novom Kongresnom centru Fortis.

Ovaj po mnogočemu poseban i autentičan događaj, u organizaciji agencije RICERCE MERCATO, s tradicijom koja traje već sedmu godinu u kontinuitetu, održava se u pet gradova diljem Hrvatske sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Wine EnoGASTRO VIP Event je usmjeren na ugostitelje i hotelijere kako na vlasnike tako i djelatnike objekata, te općenito na HoReCa sektor i gospodarstvenike usko vezane uz ugostiteljstvo i turizam. Nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Ove godine je pripremljen najbogatiji program do sada s mnoštvom stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica, a posjetitelje je dočekao domaćin Dantes i njegov vrijedan tim, s porukom da je riječ o zajedničkom događaju svih sudionika uključujući i posjetitelje, koji svojim dolaskom podržavaju događaj, jer jedino zajedno možemo ostvariti izvrsne i značajne rezultate za naš turizam!

S fokusom na kvalitetu, pri čemu se veliki naglasak daje malim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, ove godine su nastupili probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije poput obiteljske tvrtke MarFish – lidera u uzgoju premium jadranske ribe, pa ekološki džemovi i slani namazi Dida Bože, nagrađivani Histris proizvođač mesnih delicija od istarskog boškarina i divljači, brojni hrvatski i slovenski vinari Enosophia, Degrassi, Prelac vina, Arman Marijan Wines, Ščurek, zatim sirevi Dukat President, proizvođači maslinovog ulja Červar i Rheos, Craft piva Brlog, žestica i slastica, a prezentiran je i ugostiteljski inventar s barskom opremom, te drugi proizvodi i usluge za HoReCa sektor.

Veliki naglasak na eventima daje se malim proizvođačima sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Zadru od lokalnih proizvođača imali priliku predstaviti se izvrsni Butić pršuti iz Škabrnje, ekološka poljoprivredna zadruga Maslina i Vino iz Polače, lokalna craft pivovara Brlog iz Zadra, nagrađivani vina i likeri Fiolić, zatim vinari Kraljevski vinogradi, Bora, Fiolić, Ker-Vin, te Solana Nin sa širokom paletom svojih slanih, ali i slatkih proizvoda sa soli. Posebnu pažnju i pohvale posjetitelja su privukli učenici Srednje škole Plitvička Jezera, koji su predstavili svoje znanje i profesionalne konobarske, kuharske i slastičarske vještine.

Publika na Wine EnoGASTRO VIP Eventu je ciljana i probrana, dok je sudjelovanje moguće isključivo na pozivnicu, a u dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator Dantes Begić i njegov tim u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima su omogućili sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Poput prethodnih evenata, veliki interes su posjetitelji u Splitu i Zadru iskazali za edukacijski dio programa, posvećen unapređenju ugostiteljsko-turističkog poslovanja poput stručno vođenih degustacija vina, maslinovih ulja i craft piva, podizanja izvrsnosti usluge, gostoljubivosti i vještine uspješnog ophođenja s gosti-ma, te praktičnih alata za poslovnu primjenu društvenih mreža i digitalnog marketinga.
Uzvanici su posebno uživali u atraktivnoj gastro-edukacijsko-degustacijska prezentaciji gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smjenjivali vrhunski sljedovi upareni s odgovarajućim pratećim vinima.

Pri završnom druženju s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa se zahvalio svim uzvanicima, partnerima i pokroviteljima u prvom redu hotelima domaćinima u Splitu Safir hotel Amphora, a u Zadru Falkenstainer hotelu Iadera, gradovima i županijama domaćinima i njihovim turističkim zajednicama, obrtničkoj komori Zadarske županije, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Ministarstvu turizma i sporta, te Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon Splita i Zadra na kojima je bila iznimno velika posjećenost, Wine EnoGASTRO VIP Event nastavlja svoju misiju i put prema Zagrebu, gdje će 29. ožujka 2023. godine u hotelu Antunović biti održan idući, ujedno zaključni ovogodišnji event ove velike i za turizam vrlo značajne turneje.