12 minuta kretanja protiv raka – pridružite se akciji u četvrtak 25. svibnja na Europskom trgu

Foto: Press

Povodom Europskog tjedna borbe protiv raka pridružite se akciji koja će se održati u četvrtak 25. svibnja od 11.30 do 13.00 sati na Europskom trgu.

U 11.55 sati (simbolično 5 minuta do 12 sati) laganom šetnjom okupljeni će se uputiti prema Zagrebačkoj katedrali i zatim prošetati nazad do Europskog trga – ovom šetnjom u trajanju 12 minuta – želi se ukazati da je uz tjelesnu aktivnost iznimno važno poštivanje Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

Javnozdravstvenom akcijom 12 minuta kretanja protiv raka u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske – želimo naglasiti važnost kretanja, a isto tako i važnost pridržavanja 12 preporuka kojima je moguće prevenirati zloćudne bolesti za čak 40%
Ova javnozdravstvena akcija kao i mnogi projekti Hrvatske lige protiv raka, proteklih godina doprinijeli su podizanju svijesti o važnosti prevencije kao jednog od najvažnijih čimbenika u postizanju smanjenja smrtnosti od raka u Hrvatskoj.

Podupiratelji akcije su Zagrebačka liga protiv raka i Zajednica pacijenata oboljelih od raka „Sveti Juraj“, Škola Narodnog zdravlja Andrija Štampar te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Pri povratku na Europski trg u suradnji s Mađarskim kulturnim centrom – Institut Liszt, koji će podržati ovu hvale vrijednu akciju i otvoriti svoja vrata kako bi se okupljeni nakon šetnje okrijepili zdravim napitcima od povrća i voća pripravljenim nutribullet blenderom i Jana vitamin vodom. Čekamo Vas 25. svibnja u 11.30 sati na Europskom trgu!, poručuju organizatori.