Tvrtka “Tomić & Co” opernim gala koncertom u HNK Zagreb obilježava 30 godina poslovanja

Foto: Press

Opernim gala koncertom u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu koji će se održati u utorak 23. svibnja u 19.30 sati, tvrtka Tomić&Co, jedini ovlašteni zastupnik BMW vozila u Hrvatskoj proslavit će 30. godišnjicu poslovanja.

“Za ovu jubilarnu proslavu Tomić&Co predložio je Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu da se svečanost dogodi u krovnoj instituciji kazališne umjetnosti u Hrvatskoj. Izvrsnost u kulturi i izvrsnost u automobilskoj industriji rezultirali su ovom suradnjom, posebice jer HNK u Zagrebu nastoji iskoristiti sve mogućnosti povezivanja privatnog i javnog sektora u svom poslovanju”, rekla je intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo.

Bit će to događaj koji će u gledalištu okupiti veliki broj prijatelja i poslovnih suradnika Tomić&Co, a s druge strane, na pozornici, bit će ansambl Opere HNK u Zagrebu pod ravnanjem Ivana Repušića, trenutačno najaktivnijeg i najuspješnijeg hrvatskog dirigenta s međunarodnom karijerom.

Njima će se u ovoj prilici pridružiti i posebni gosti, svjetske operne zvijezde.
Nastupa meksički tenor Javier Camarena jedan od rijetkih pjevača kojega je publika zvala na bis tijekom nastupa u njujorškoj Metropolitan operi, a uz Camarena nastupa i rumunjski bariton George Petean kojega je hrvatska publika imala priliku u veljači ove godine gledati u Verdijevoj Traviati u zagrebačkom HNK.

Petean je već godinama i gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica od Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha i drugih. Na obljetničkom opernom gala koncertu Tomić&Co tvrtke nastupa i prvakinja Opere te višestruko nagrađivana sopranistica Marija Kuhar Šoša a uz nju će pjevati i mezzosopranistica Martina Mikelić, umjetnica s međunarodnom karijerom te Zbor a sve uz pratnju Orkestra HNK u Zagrebu.

Ovaj izuzetni operni doživljaj dar je gospodina Franje Tomića i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu svim građanima koji će imati priliku putem izravnoga prijenosa na velikome ekranu ispred kazališta slušati spektakularan operni program.

Pozivamo građane da dožive ekskluzivno iskustvo u utorak 23. svibnja s početkom u 19.30 sati na Trgu Republike Hrvatske kod glavnog ulaza u kazalište jer će u programu sastavljenom od djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Jakova Gotovca, Richarda Wagnera te drugih domaćih i svjetskih autora svatko pronaći nešto za sebe.

PROGRAM KONCERTA

Wolfgangang Amadeus Mozart Figarov pir, uvertira — Orkestar HNK u Zagrebu
Gioachino Rossini La Danza — Javier Camarena
Gioachino Rossini Seviljski brijač, arija Largo al factotum
— George Petean
Giuseppe Verdi Trubadur, Zbor Cigana — Zbor Opere HNK u Zagrebu
Gioachino Rossini Seviljski brijač, duet All’idea di quel metallo
— Javier Camarena, George Petean
Giuseppe Verdi Nabucco, Va pensiero (Poleti misli)
— Zbor Opere HNK u Zagrebu
Giuseppe Verdi Rigoletto, arija La donna e mobile (Žena je varljiva)
— Javier Camarena
Giuseppe Verdi Rigoletto, kvartet Un di se rammentomi… Bella figlia dell’
amore — Javier Camarena, Martina Mikelić, Marija Kuhar Šoša, George Petean

Stanka

Richard Wagner Lohengrin, preludij iz III. čina
— Orkestar HNK u Zagrebu
Richard Wagner Majstori pjevači, Wach auf, es nahet gen den Tag
— Zbor Opere HNK u Zagrebu
Charles Gounod Romeo i Julija, arija Ah! Lève-toi soleil!
— Javier Camarena
Ricardo Leoncavallo I Pagliacci, Don din don…
— Zbor Opere HNK u Zagrebu
Gaetano Donizetti Lucia di Lamermoor, arija Tombe degl’avi miei
— Javier Camarena
Umberto Giordano Andrea Chénier, arija Nemico della patria
— George Petean
Ivan pl. Zajc Nikola Šubić Zrinjski, finale opere U boj, u boj