U srijedu je Norijada, očekuju se zastoji u tramvajskom i autobusnom prometu

Dan maturanata 2018.
Foto: Zagreb.hr

Ovogodišnja Norijada ili, službeno, Dan zagrebačkih maturanata održat će se u srijedu, pa bi Zagrepčani toga dana trebali biti spremni na gužvu u središtu grada te na zastoje i prekide u javnom gradskom prijevozu.

Početak je tradicionalno na Trgu bana Jelačića, gdje će se maturanti okupiti oko 11 sati, da bi kolona, u kojoj se očekuje nekoliko tisuća maturanata, u 12 sati krenula prema Bundeku, gdje će se održati organizirana proslava.

Prema informacijama iz nadležnih gradskih službi, kolona će se kretati trasom Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek.

Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka, promet će navedenim ulicama biti u potpunosti zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan, najavila je Policijska uprava Zagrebačka.

Iz ZET-a najavljuju da će, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, u tramvajskom i autobusnom prometu dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja.

Policija građanima, putnicima i vozačima preporučuje da u vrijeme održavanja manifestacije izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba, te da izbjegavaju prometnice kojima će se kretati velika kolona maturanata.

I. Majić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here