ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Golema većina građana podržava štrajk u osnovnim i srednjim školama

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Golema većina građana podržava štrajk u osnovnim i srednjim školama
Foto: HRT

U Dnevniku HTV-a sinoć su objavljeni rezultati mjesečnog ispitivanja javnog mišljenja HRejting koji govore o tome što građani misle o štrajku u osnovnim i srednjim školama.

Više od pola ispitanih, točnije njih 51,2 %, štrajk potpuno podržava, uglavnom ga podržava 21,5 %, nikako ne podržava 17,3 %, dok ga 6,5 % ispitanih uglavnom ne podržava, objavio je HRT.

Dvije trećine ispitanih (65,5 %) smatra da su nastavnici premalo plaćeni za odgovoran posao, a 19,3 % ih u njemu vidi borbu za dostojanstvo nastavnika.

Ispitivanje je pokazalo da 6,3 % smatra da ova Vlada, kao ni prethodne, nije fer prema nastavnicima, a njih 3,2 % veće plaće vide i kao zalog za bolje obrazovanje djece.

Štrajk u školama počeo je 10. listopada, a premijer je 16. listopada najavio povećanje plaća svim zaposlenim u javnim i državnim službama u Saboru.

Anketu je za HRT provela agencija Promocija Plus na uzorku od 1400 ispitanika, uz statističku pogrešku od plus/minus 2,62% i razinu pouzdanosti 95%. Ispitivanje je provedeno od 14. do 18. listopada.

Komentari