DANAS PROSVJED RADNIKA ZET-a: Traže veće plaće i bolje uvjete rada, ako im se ne udovolji slijedi štrajk

Tramvaj
Foto: ZG express

Danas u 15 sati održat će se polusatni prosvjed upozorenja radnika ZET-a ispred Uprave na okretištu Remiza, objavio je HRT.

Traže povećanje plaća, poboljšanje uvjeta rada, osnivanje Radničkog vijeća, hitno zapošljavanje radnika u servisima, nabavu novih strojeva za održavanje i obnovu hangara.

Radnici traže i transparentne natječaje za sva radna mjesta, kupnju modernih i kvalitetnih vozila, ispravne skretnice te ispravne donje i gornje vodove.

Ako se ne udovolji njihovim zahtjevima, radnici ZET-a najavljuju štrajk za jesen.

Zaposlenik ZET-a i organizator prosvjeda Neven Brnjas za portal HRT-a rekao je kako razloga za nezadovoljstvo ima napretek, u svakom segmentu ima problema.

Vozači su nezadovoljni, kako kaže Brnjas, jer im se 40 godina nije mijenjao koeficijent, koji iznosi 2,40. On smatra da bi idealni bio barem 3.

Brnjas je dodao kako je ugrožena sigurnost samih vozača. Vozači su svakodnevno izloženi verbalnim napadima, kao i kontrolori karata.

No, i sigurnost građana je upitna, tvrdi Brnjas. Naglašava da je ranije podizao kaznene prijave zbog otkazivanja kočionog sustava na tramvajima. Zbog toga putnici znaju padati u tramvajima, te dolazi i do ozljeda.

Brnjas je istaknuo da je sigurnost građana ugrožena i zbog neispravnih pruga.