Zucchero u sklopu velike europske turneje dolazi u Zagreb! Karte su već u prodaji

Zucchero u sklopu velike europske turneje dolazi u Zagreb! Karte su već u prodaji
Foto: Danielle dk / Wikipedia

U sklopu svoje velike europske turneje koju je započeo 6. lipnja u Glasgowu, popularni talijanski glazbenik Zucchero doći će i u Zagrebu!

Njegovo glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput Senza Una Donna, Baila, Così Celeste, Cuba Libre, Everybody’s Got To Learn Sometime, Diavolo In Me, Il Volo, Miserere ili Diamante dovest će ga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 29. listopada 2020. godine, kada će Zucchero prvi puta zapjevati u hrvatskom hramu glazbe.

Na svjetskoj glazbenoj sceni ovaj glazbenik uživa izvanrednu reputaciju zbog jedinstvenih nastupa uživo.

Jedan od najvoljenijih talijanskih glazbenika prodao je više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80 000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles koji je oduševljeno izjavio: “Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu!”

Godine 2016. objavio je album “Black Cat” koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata.

Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je nastavljen objavom kompilacije najvećih hitova – “Wanted – The Best Collection”, koja slavi njegovih trideset godina u glazbi.

Ulaznice za ovaj veliki glazbeni spektakl od jučer su u prodaji, a mogu se nabaviti po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 kn na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.

Komentari