Zrinka Cvitešić u posebnoj ulozi na koncertu posvećenom Dori Pejačević

Foto: Press

“Tko želi ljubiti život, taj mora živjeti ljubav!” (Dora Pejačević)

U jesen 1922. godine, kada je očekivala svoje prvo dijete, Dora Pejačević napisala je suprugu znakovito oproštajno pismo, u kojem je naslutila svoju smrt.

Umrla je iznenada 5. ožujka 1923. godine od posljedica sepse, nekoliko tjedana nakon što je rodila dječaka Thea, za kojega je tražila slobodu i širinu odgoja, mogućnost umjetničke izobrazbe i neovisnost o roditeljima i obitelji.

Upravo to Dorino pismo, svjetski poznata hrvatska glumica Zrinka Cvitešić pročitat će u subotu, 4. ožujka na koncertu posvećenom skladateljici Dori Pejačević u ciklusu Lisinski subotom.

“Posebna mi je čast i osobno, kao i umjetničko zadovoljstvo što ću sudjelovati u koncertu posvećenom Dori Pejačević. Dora je bila iznimna mlada žena koja je u svoje vrijeme pomicala granice gdje god se pojavila. Osobno sam maturirala u glazbenoj školi u Karlovcu u klasi profesorice Lane Bradač baš s Dorinim ciklusom Život cvijeća i veliki sam zaljubljenik u glazbu koju je stvarala. Njezina poznata rečenica: ‘Ne razumijem kako se može živjeti bez rada’ i moja je misao vodilja i ono u što duboko vjerujem. Nadam se da će publika doživjeti isto veselje u subotu s kojim ćemo i mi biti na sceni”, izjavila je Zrinka uoči koncerta.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 19,91 do 31,85 € (150,01 do 239,97 kn), dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.