ZKM: Vedrana Klepica odabrana je dramska autorica na Europskom rezidencijalnom programu

Foto: Screenshot Youtube

Vedrana Klepica odabrana je dramska autorica na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare u koprodukciji Centro Dramatico Nacional (Madrid, Španjolska), Maxim Gorki Theater (Berlin, Njemačka), Lietuvos Nacionalinis Teatres (Vilnius, Litva), Koninklijke Viaamse Schouwburg (Bruxelles, Belgija) i Zagrebačkog kazališta mladih (Zagreb, Hrvatska), objavilo je Zagrebačko kazalište mladih.

Na Javni je poziv stigao velik broj prijava dramskih autorica i autora, koji su u svojim sinopsisima na vrlo zanimljiv način dotakli brojne aktualne teme suvremenosti, a među njima svakako se kvalitetom svoje prijave istaknula Vedrana Klepica.

Kao renomirana autorica mlađe generacije s velikim iskustvom rada na međunarodnim rezidencijama, Klepica će u svom novom dramskom tekstu naslova “Walls, Voids and Other Vulgarities” nastaviti s uzbudljivim istraživanjem ideje i pojma doma u kasnom kapitalizmu te će se kroz dokumentarni i istraživački rad osobito baviti zadatostima i elaboracijom vlastite teme na primjerima gradova u kojima se održava Rezidencija.

Kao odabrana autorica iz Hrvatske, Vedrana Klepica putovat će tijekom 2024. u koprodukcijska kazališta te u jednotjednom boravku u Španjolskoj, Belgiji, Njemačkoj i Litvi (Madrid, Bruxelles, Berlin i Vilnius) razvijati internacionalni dijalog s ostalim autorima i kazališnim profesionalcima u svrhu prikupljanja povratnih informacija o vlastitom tekstu i autorskom procesu.

“ZKM zahvaljuje svim autorima koji su svojim prijavama sudjelovali na Javnom pozivu te čestita odabranoj autorici, želeći joj uspješan rad u okviru ovog Rezidencijalnog programa”, stoji u priopćenju.