Željko Bebek obilježava 50 godina glazbene karijere i najavljuje najveći samostalni koncert do sada

Foto: Damira Kalajžić

Željko Bebek, jedan od najvećih pop-rock pjevača s ovih prostora, obilježava 50 godina respektabilne glazbene karijere i najavljuje svoj najveći samostalni koncert do sada – u zagrebačkoj Areni!

Na velebnu pozornicu ovog najvećeg hrvatskog koncertnog prostora stat će u subotu, 28. listopada ove godine, u pratnji svog izvrsnog benda te s publikom podijeliti neke od najvećih hitova koji su obilježili živote brojnih generacija. Ulaznice su dostupne u prodaji.

Željko Bebek – Oprosti mi što te volim (live)

Sarajevska pjevačka ikona moćnog vokala i neodoljivog šarma svojom je interpretacijom i pjesmama isipisao neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti ovih prostora. Svoju karijeru je započeo u bendu Kodeksi, jednom od najpoznatijih sarajevskih sastava tijekom 1960-ih i 1970-ih, da bi zatim pristupio legendardnom Bijelom Dugmetu. S njima ostaje deset godina, kao prvi i najvažniji pjevač benda i u tom razdoblju snima najuspješnije albume benda. Brojni glazbeni kritičari to su razdoblje djelovanja grupe proglasili i najznačajnijim.

Nakon Dugmeta, Bebek nastavlja karijeru kao solo pjevač i izdaje više od deset studijskih albuma i brojne singlove koji osvajaju i publiku i radijske liste diljem regije. Među njima se ističu pjesme poput “Laku noć, svirači”, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, “Oprosti mi što te volim” ili “Žuta ruža”, koje su za njega napisala vodeća autorska imena, kao što su Zrinko Tutić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Branimir Mihaljević…

Željko Bebek – Da je sreće bilo (live)

Često surađuje i s drugim pjevačima i bendovima, pa je tako kroz godine objavio pjesme s Crvenom jabukom, Severinom, Halidom Bešlićem, gitaristom Vlatkom Sfefanovskim, nekadašnjim bubnjarom grupe Leb i sol Garabetom Tavitjanom, a okušao se u nastupima i s tamburaškim sastavima, dok je u pjesmi “Ako voliš ovu ženu” ugostio i legendarnog Olivera Dragojevića, za koju su osvojili i nagradu Porin u kategoriji Najbolje vokalne suradnje.

Svoj aktualni studijski album “Mali oblak ljubavi” objavio je u lipnju 2021. godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records, a kao vodeći singlovi s izdanja istaknula se pjesma “Kupit ću nam sat”, kao i “Učini me sretnim”, pjesma za koju je snimio najemotivniji videospot u karijeri. Album je ujedno bio nominiran za nagradu Porin, a čak dvije pjesme s izdanja nagrađene su priznanjem Cesarica – Hit mjeseca.

U svojim izvedbama svaku pjesmu voli zaprljati rock’n’roll-om, a njegov bogati koncertni repertoar ispunjen je i legendarnim pjesmama Bijelog Dugmeta, kao što su “Selma”, “Ima neka tajna veza” i “Ne spavaj mala moja”. Svojim je nastupima s vrhunskim bendom u kojem svira i pjeva i njegov sin Zvone Bebek, osvojio najglasovitije koncertne prostore regije, a sada je na red stigla i zagrebačka Arena.

Željko Bebek ove će jeseni po prvi put stati na pozornicu najvećeg hrvatskog koncertnog prostora i 28. listopada s publikom proslaviti impozantnih 50 godina karijere, kroz koju je izgradio svoj jedinstveni put i svojom unikatnom interpetacijom izveo neke od najljepših i najvažnijih pop-rock pjesama regionalne glazbene povijesti.

Ulaznice za koncert Željka Bebeka u zagrebačkoj Areni dostupne su u prodaji putem sustava Eventim, po pretprodajnoj cijeni od 20 eura (parter), 30 eura (tribina dolje), 80 eura (VIP salon) i 100 eura (VIP loža). Organizator koncerta je Baba Production.