POLICIJA GA PRONAŠLA: Muškarac (54) eksplozijom raznio bankomate u Trnskom i Sigetu [FOTO]

POLICIJA GA PRONAŠLA: Muškarac (54) eksplozijom raznio bankomate u Trnskom i Sigetu
Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističku obradu nad 54-godišnjim muškarcem osumnjičenim da je eksplozijom provaljivao u bankomate.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili kriminalističko nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela “teška krađa” provaljivanjem, od kojih su dva ostala u pokušaju, priopćila je PU zagrebačka.

POLICIJA GA PRONAŠLA: Muškarac (54) eksplozijom raznio bankomate u Trnskom i Sigetu
Foto: PU zagrebačka

Sumnja se da je zajedno s još najmanje jednom osobom, 1. srpnja 2019. godine u Trnskom, nakon prethodnog onesposobljavanja video nadzora u neposrednoj blizini i planskih pripremnih radnji, pokušao provaliti u bankomat koji se nalazi u sklopu trgovine na način da su unutrašnjost bankomata ispunili plinom, izazvali eksploziju izvorom električne energije i oštećenje bankomata.

Pri tome su ujedno popucala stakla na trgovini dok oštećenje na bankomatu nije bilo dovoljno kako bi dovršili djelo s ciljem otuđenja novca. U tom slučaju nisu uspjeli otuđiti novac.

POLICIJA GA PRONAŠLA: Muškarac (54) eksplozijom raznio bankomate u Trnskom i Sigetu
Foto: PU zagrebačka

Prije toga, 6. lipnja ove godine, u Sigetu su u jednom danu onesposobili video nadzor u blizini bankomata, koji je ugrađen u sklopu poslovnice pošte, da bi ga kroz otvor za izdavanje novca ispunili plinom te izazvali eksploziju i oštećenje uslijed čega su oštetili i vanjske stjenke poslovnice.

Nakon toga, kroz nastala oštećenja na poslovnici ušli su u prostor pošte te iz bankomata otuđili novac.

Osim navedena dva djela, prvo su sumnja se, počinili 17. travnja 2019. godine u Svetoj Nedelji, kad su provalili u trgovinu unutar koje se nalazi bankomat.

U otvor za isplatu novca stavili su cjevčicu s namjerom ispuštanja plina u bankomat, ali su od toga odustali i udaljili se.