Zbor Ivan Goran Kovačić raspisao audiciju za nove članove

Najpoznatiji hrvatski zbor Ivan Goran Kovačić traži nove članove. Ovogodišnje audicije za akademski zbor Ivan Goran Kovačić će biti održane 15. i 18. listopada 2013. od 19.30 sati u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.

Musica-Sacra-2011-IV

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata: dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nije potrebna nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo. Audicija je stoga otvorena za sve zainteresirane. Više od stotinu pjevača i dirigent Luka Vukšić s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Goranovaca.

Zbor IGK je mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću, pjevati u velikom i moćnom zboru, nastupati sa simfonijskim orkestrima i najvećim glazbenicima današnjice, upoznati nove ljude, putovati i doživjeti svjetla pozornice.

Svake sezone, uz redovite nastupe u Zagrebu, zbor ide na bar jednu višednevnu i nekoliko kraćih turneja. Na ruti se posljednjih godina našlo mnogo hrvatskih gradova (Dubrovnik, Korčula, Slavonski Brod, Varaždin), a često se putuje i van granica Lijepe naše (Bosna i Hercegovina, Francuska, Italija, Makedonija, Njemačka, Slovačka).

U zboru IGK pjevali su i mnogi poznati, poput novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha, TV voditelja Aleksandra Stankovića, pjevača Arsena Dedića i Vice Vukova te bivšeg britanskog ambasadora Davida Blunta. Usko se surađivalo i s brojnim vrhunskim glazbenicima poput Josipe Lisac, Maksima Mrvice, Tonyja Cetinskog, Joséa Carrerasa i Inve Mule, poznate po ariji iz filma Peti element. Zbog jake tradicije i društvene uloge, može se reći kako je zbor IGK desetljećima među istinskim stupovima društva.

Program Goranovaca sljedećih je mjeseci itekako zanimljiv. Već krajem listopada u Zagrebu se izvodi Verdijev Requiem, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, sa Zagrebačkom filharmonijom. Povodom 65. godišnjice djelovanja u pripremi je revijalni koncert u suradnji svih sekcija SKUD-a IGK i Tonyja Cetinskog. Samo u prosincu Bachov Božićni oratorij sa Zagrebačkom filharmonijom i Carmina burana Carla Orffa uz klavire i udaraljke povodom Dana KDVL i 40. obljetnice iste, a potom i dvostruka izvedba Beethovenove IX simfonije u ožujku.

Zainteresirani kandidati više informacija mogu pronaći na www.igk.hr ili na broju 098/270-251.