U Šibeniku otvorena sedma Combis konferencija

Sedma Combis konferencija, središnje godišnje događanje u organizaciji ove regionalne tvrtke koja se bavi sistemskom integracijom, otvorena je danas u Šibeniku.

combis-konferencija

Tijekom konferencije, stručnjaci Combisa za informatičke i komunikacijske tehnologije kao i brojni stručnjaci korisnici Combisovih rješenja, te partnerskih tvrtki govorit će o tome kako su svoje poslovne sustave i način poslovanja unaprijedili primjenom ICT tehnologija. Posebno je zanimljivo što i ove godine Combis konferencija ima značajan međunarodni karakter, s oko dvadesetak posto posjetitelja iz inozemstva, u čemu se održava Combisova strategija koja je prije više godina stavila snažan naglasak na poslovanje u široj regiji.
“Primjenu ICT-a u poslovanju na ovoj konferenciji predstavljamo ne samo zbog toga što su to naši korisnici, već zato što čvrsto vjerujemo da su to primjeri dobre prakse koji zorno pokazuju kako su pojedine tvrtke i institucije pomoću ICT-a riješile neki od svojih problema i odgovorile na izazove. Nama je, naravno, važno da smo im upravo mi pomogli”, rekao je na otvaranju konferencije predsjednik Uprave Combisa, Ivan Gabrić.
“Dobra je vijest što se ICT tržište ove godine održalo relativno stabilnim. Dobra je vijest, također, to što za razvoj poslovanja svi imamo priliku potražiti druge, održive poslovne mogućnosti, ali da bismo to učinili morat ćemo izaći iz takozvane ‘zone komfora’. Combis već godinama uspješno to čini time što je prisutan u regiji. Nadamo se da će neka od naših rješenja i ideja koje prezentiramo na ovoj konferenciji poslužiti kako bismo vas nadahnuli za kreativnu i poslovno opravdanu primjenu IT-a u vašim tvrtkama ili kod vaših korisnika”, naglasio je Gabrić.
Norbert Hentges, član Uprave i operativni direktor Hrvatskog Telekoma, tvrtke koja je glavni partner Combis konferencije, naglasio je važnost sinergije i suradnje ovih dviju tvrtki, naglasivši da će baš neki od primjera te uspješne suradnje na dobrobit korisnika biti prikazani na ovoj konferenciji.
“Danas je, više no ikad, važno imati jasnu viziju kamo želimo ići. Što se Hrvatskog Telekoma tiče, ona je posve jasna: želimo biti lider koji omogućava stvaranje online društva i pokreće gospodarstvo u Hrvatskoj i regiji. U svojoj ponudi imamo niz naprednih ICT rješenja koja smo razvili samostalno ili u suradnji s Combisom, poput Cloud Marketplacea, SharePoint Clouda, Cloud Desktopa i Cloud Exchangea, a na ovoj konferenciji pokazat ćemo vam i naš prvi ‘call centar’ u cloudu”, istaknuo je Hentges. “Zajedno s Combisom, podržavamo ono što i sami smatramo izuzetno važnim: dijeljenje znanja, poticanje kreativnog dijaloga, spremnost na učenje te razvoj i primjenu superiornih tehnoloških rješenja”, naglasio je Norbert Hentges.
Combis, njegovi partneri i korisnici na ovoj će konferenciji predstaviti rješenja koja su implementirana u tvrtkama poput rumunjskog telekomunikacijskog operatora Romtelecoma, Raiffeisenbank i Eroneta u BiH, potom u Francku, UniCredit grupaciji, Hrvatskom Telekomu, Gradu Zagrebu, Sokol Mariću, grupama Orbico i Atlantic, Allianzu i drugdje. Impresivan popis uspješnih projekata koje Combis ima za sobom ove godine bit će, u smislu predavanja, dopunjen sponzorskim predavanjima ključnih tehnoloških partnera ove tvrtke.
Otvorenju konferencije prisustvovao je i FSB Racing Team, prva hrvatska momčad Formule Student. Ovaj tim, osnovan 2004. kao dio studentske udruge HSA-SF, danas okuplja 25 članova, uglavnom studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu ali i onih s drugih fakulteta.
Inače, 20 posto sudionika Cobis konferencije dolazi iz naše regije.
Combis konferencija odvija se do sutra, a bit će zaključena panelom na temu nastupa i mogućnosti hrvatskih ICT tvrtki na europskom i širem tržištu te problematikom regionalnog širenja tehnoloških tvrtki i izlaskom iz “zone komfora” domaćeg tržišta.
(Marinko Petkovic)