Zbog prekršaja u prometu državljaninu BiH oduzeto vozilo, dobio je i 14 dana zatvora i kaznu od 350 eura

Ilustracija | Foto: MUP

Državljaninu Bosne i Hercegovine koji je počinio niz prometnih i drugih prekršaja trajno je oduzeto vozilo, dobio je i 14 dana zatvora i kaznu od 350 eura.

“U četvrtak, 29. prosinca 2022. godine oko 14.30 sati, u Brezniku Plešivičkom, 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom marke Citroen kolnikom Državne ceste 1 u smjeru juga, gdje su ga zaustavili policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da vozilo kojim upravlja nije registrirano. Također, obavljenom provjerom utvrđeno je da nakon isteka privremenog boravka koji je temeljem radne dozvole trajao do 12. srpnja 2022. godine, nastavio boraviti u Republici Hrvatskoj nezakonito”, priopćila je PU zagrebačka.

Vozač je uhićen i priveden na nadležni prekršajni sud. Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen je krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju 14 dana i novčana kazna u iznosu 350 eura.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću/ovršnošću sudske presude od 26. siječnja 2023. godine vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.