Zbog najave lošeg vremena mijenja se datum održavanja festivala Q’ART u tvom KVARTU

Foto: Press

Festivala Q’ART u tvom KVARTU, koji se u nedjelju trebao održati na Bundeku, zbog najave lošeg vremena održat će se dan ranije, u subotu 14. listopada.

Program ostaje isti.

Festival se održava na Međunarodni dan bijelog štapa koji se obilježava svakog  15. listopada od 1964. godine. Osim što je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, bijeli štap slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu. U Hrvatskoj je registrirano 45 478  osoba kod kojih su sljepoća i znatna slabovidnost uzrok invaliditeta, od kojih je 4 217 slijepih osoba. Svakodnevni su problemi slijepih gotovo nezamislivi onima koji vide. Upravo na taj datum, gluho-slijepa Sanja Feliševac održat će Keramičarsku radionicu za uzrast od 4 do 12 godina. Svatko od nas može doći i sudjelovati u radionici i podržati ju i doživjeti kako ona to radi. Sljepoća je uvijek bila i bit će teška invalidnost pa je neophodno da svi budemo pažljivi prema našim slijepim sugrađanima. Radionice koje će se također održati su Radionica s legićima (3-12) – voditelj Edukido, radionica Izradi svoj plakat ,,MOJ KVART” (7-12) – voditelj Grgo Petrov, Lutkarska radionica (svi) – KUC Travno i radionica Igrom kroz knjigu (4-12) – voditelj Srednja Europa.

Na glavnoj pozornici nastupat će Osnovna glazbena škola Ivana Zajca, band Brain Holidays i Borders:none (plesna radionica Salse pod vodstvom pionira salse iz Kube). Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Tokom šetnje na Bundeku možete očekivati više od 150 izlagača koji izlažu različite vrste rukotvorina, OPG-ova, umjetnika, humanitaraca, studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu, a sve to kako bi se podigla kvaliteta života u zajednicama. Očekuje vas mnoštvo umjetnika i unikatnih izlagača kao što je to običaj na festivalima u organizaciji Q’ART umjetnika.

Glavna tema i umjetnički koncept projekta “Q’ART u tvom KVARTU” je “ODRŽIVA BUDUĆNOST”. Kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i poštovanje prirode, umjetnici, udruge, sveučilišta, obrti i građani zajednice pridonose odgovornom promišljanju budućnosti, pravednosti, slobode, suosjećanja, kvalitete i dostojanstvenosti života.

Ulaz na festival je besplatan za sve posjetitelje, stoga vas pozivamo da dođete i pridružite se ovom jedinstvenom događanju. Dobrodošli ste, a mi se veselimo zajedničkom djelovanju u zajednici!