Q’ART u tvom KVARTU: Parkom Ribnjaka tekle su dobre vibracije, uživalo se, odmaralo i sunčalo

Foto: Marin Tomaš

Prvo Q’ART okupljanje ove godine bilo je u subotu u Parku Ribnjak, a festival-akcija nosila je temu SMANJENJE NEJEDNAKOSTI.

U suradnji s Centrom mladih Ribnjak, ekipa Projekta Ilice: Q’ART u potpunosti je oživila kvart Medveščak. Plesao se Tango i Bachiata, posjetitelji su okusili specijalitete različitih kultura te osjetili duh zajedništva među ljudima iz cijelog svijeta. Glazbeno-plesni program pratio je temu i ime samog festivala te je ekipa Q’ART ove subote pokazala važnost jednakosti i posebnost različitosti.

Foto: Marin Tomaš

Nastupali su RENOME Band, Klinci s Ribnjaka, Sitzfleisch (OŠ Ivan Goran Kovačić), Baby Jesus duo (X. gimnazija Ivan Supek), SO DO EL Sistema Hrvatska, Commi Balde – Kaira Kela, a na kraju su bile plesne radionice Tanga i Bachate (JRS). Publika je uživala, pjevala i naučila razne plesne pokrete. Projekt Q’ART u tvom KVARTU je uistinu poseban jer budi razne zagrebačke kvartove te pokazuje jedinstvenost svakog kvarta, pa je tako Park Ribnjak pružio posjetiteljima rasplesanu i veselu subotu. Prisutnost imigranata u gradu Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, sve je veća te je važno da ih se prihvati u zajednicu i omoguće uvjeti za život. Svaki nastup i performans ove subote pružio je publici osjećaj zajednštva i posebnosti kroz različitost.

Puteljcima Parka Ribnjaka tekle su dobre vibracije, a po travi se uživalo, odmaralo i sunčalo. Park je bio prepun pasa i ptica koje su posjetitelji naučili prepoznavati u šetnji parkom uz Danka Hećimovića. Bilo je preko 150 štandova na kojima su obrtnici, rukotvorci i umjetnici pokazali svoje proizvode i radove. Mladi umjetnici sa Akademije Likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu su crtali portrete na travnjacima, ali su i imali izložbu svojih radova ispod stabla. Studenti sa Tekstilno tehnološkog fakulteta sa Sveučilišta u Zagrebu također su pokazali svoje talente.

Mnogobrojni posjetitelji mogli su sudjelovati u raznolikim radionicama koje su se odvijale u parku i u Centru mladih Ribnjak. Edukido je održao radionicu s legičima za djecu pod nazivom UPOZNAJ SVIJET, Ocean znanja radionice za starije od 16 godina pod nazivom VALOVI PROMJENE, Mia Borojević održala je fenomenalnu RADIONICU SADNJE JAGODA I RAJČICA za djecu (MiBor Green) , likona radionica za djecu i izložba dječijih radva pod nazivom LEPTIRIĆI ZA PETRINJU, KERAMIČKE RADIONICE pod vodstvom Živog Ateljea te SALON LJEPOTE ISPOD STABLA koji je bio velika atrakcija za posjetitelje pod vodstvom Asaada i Samane.

Q’ART u tvom KVARTU se održava drugu godinu za redom zahvaljujući podršci IGEPA, izlagača, mikro donatora projekta kao i uz pokroviteljstvo i podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Grada Zagreba.