Zaražene tri djelatnice Doma za starije Centar u Klaićevoj, među korisnicima zasad nema pozitivnih

Zaražene tri djelatnice Doma za starije Centar u Klaićevoj, među korisnicima zasad nema pozitivnih
Foto: Zagreb.hr

Tijekom protekla tri dana zabilježeno je 67 aktivno zaraženih osoba, obavljeno je 916 testiranja a određena je mjera samoizolacije za 295 ljudi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održanoj u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je da dolazi do ponovnog trenda pada oboljelih, što je dobra vijest, budući da je u petak broj zaraženih iznosio 31, u subotu 24 te jučer 12 zaraženih osobe. Također pozvao je sugrađane da dalje nastave biti disciplinirani kako bi sačuvali sebe i druge.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je prisutne kako zdravstveni sustav funkcionira otežano zbog epidemiološke situacije, no sve je pod kontrolom.

Tijekom vikenda zabilježena je povećana aktivnost u Domovima zdravlja koja je uključila 551 posjetu sugrađana, a naglasio je kako je u petak u KB Sveti Duh rođeno drugo zdravo novorođenče zaražene majke, a uspješan porod Covid pozitivne majke izveden je i u KBC Sestre milosrdnice.

Na novinarski upit HRT-a o zaraženima u Domu za starije Centar u Klaićevoj, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić odgovorila je kako nijedan od štićenika Doma nije zaražen, no tri djelatnice su pozitivne na koronavirus, a svi koji su došli u kontakt sa spomenutima stavljeni su u samoizolaciju i upućeni na testiranja.

Ono što je važno napomenuti da su svi korisnici dobrog zdravstvenog stanja, striktno se provode propisane mjere zaštite, mjeri im se temperatura i pomno se prati daljnji razvoj situacije, rečeno je na konferenciji za novinare.