Zagrepčanka predala arsenal: 77 bombi, 8 pušaka, 9.000 metaka, puškomitraljez…

U ponedjeljak je jedna Zagrepčanka policijskim službenicima Protueksplozijske službe PU zagrebačke dragovoljno predala oružje, streljivo i eksplozivna sredstva izuzeli.

oruzje_625

Žena je imala zaista solidan arsenal: 52 ručne bombe, devet ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi, deset mina, više koluta sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli, nekoliko stotina komada trotilskih metaka različite težine, tri ručna bacača, pet pištolja raznih vrsta i kalibra, osam pušaka, puškomitraljez, četiri prigušivača i različitih dijelova za puške te oko 9 tisuća komada streljiva različitog kalibra.

Ovom prilikom podsjeća da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, te poziva sve one koji dragovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva neka to, bez straha od sankcija, učine pozivom na broj 192 ili ososbnim dolaskom u najbližu policijsku postaji.

“Molimo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja nego će stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih oznaka, doći kod njih i preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92”, objavio je MUP.