Zagrepčani će oštećenja grobnih mjesta moći pregledati putem interneta

Groblje Mirogoj
Foto: ZG express

Više od šest tisuća posljednjih počivališta oštećeno je u potresu, izvijestili su iz Gradskih groblja, a kako Zagrepčani pojedinačno ne bi morali dolaziti i pregledavati štetu, za njih će to obaviti posebne ekipe.

One trenutačno obavljaju izvide i fotodokumentiraju svako grobno mjesto koje je oštećeno te pripremaju materijal koji će potom postaviti na internetsku stranicu, rekli su Večernjem listu u u Holdingovoj podružnici kojoj je na čelu Patrik Šegota.

Adresa je gradskagroblja.hr, a ondje će se oštećenja moći pregledati preko tražilice pokojnika ili klikom na poligon grobnog mjesta na karti. Kako oštećenja ima mnogo, ekipama će za njihovu evidenciju, kažu, trebati barem mjesec dana, dok će najkasnije do 6. travnja biti spremna veza na virtualnu šetnju mirogojskim arkadama, također kako bi Zagrepčani mogli vidjeti u kakvom je stanju grobno mjesto.

“Arkade su ograđene te nije dopušten pristup unutar njih, kao ni u crkvu Krista Kralja, te molimo posjetitelje za povećan oprez”, kažu u Gradskim grobljima te dodaju da nadoknada štete nastale na individualnim grobnim mjestima nije pokrivena policom osiguranja njihove podružnice.

Ako su, pak, Zagrepčani sami osigurali grobove, mogu im se obratiti za fotodokumentaciju koju će predati osiguravatelju.