ZAGREBAČKI VELESAJAM: Više od 400 izlagača na sajmovima nautike i gastronomije

Velesajam - Nautika
Foto: Zagrebački velesajam

Gradonačelnik Milan Bandić danas je na Zagrebačkome velesajmu otvorio međunarodne sajmove Nautika – 26. zagrebački sajam nautike, Hotel&gastroteh – 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa te Nacionalnu izložbu vina – Vinovita što se održavaju do 26. veljače.

Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog sajma nautike jedna je od perjanica Velesajma koja ima kontinuirani i stabilan rast izlagačkog prostora i interesa posjetitelja, a ovim je projektom Zagreb dobio i marinu u srcu grada.

“Sajam Nautike broji više od 300 izlagača iz 31 zemlje, a brojni atraktivni brodovi izrađeni su u hrvatskim brodogradilištima”, istaknula je Dina Tomšić napomenuvši da u sektoru male brodogradnje djeluje oko 200 tvrtki s 2.656 zaposlenih.

Sajam Hotel&gastroteh također bilježi rast izlagača i ponude, a ujedno i snažno doprinosi segmentu turizma u Zagrebu i Hrvatskoj. Svoje proizvode i usluge će predstaviti 73 izlagača iz 10 zemalja.

“Novost u okviru ovogodišnjeg sajma je revitalizacija Nacionalne izložbe vina – Vinovita”, dodala je direktorica Zagrebačkog velesajma.

“Naša prioritetna zadaća i zadaća velesajma nije stvaranje dobiti, nego da omogućimo mjesto i priliku gdje će mali gospodarstvenici moći predstaviti svoje proizvode, što će im doprinijeti u daljnjem poslovanju i razvijanju djelatnosti. Zato je najuspješniji velesajam onaj koji posluje na pozitivnoj nuli”, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik je na kraju izrazio vjeru kako će ova manifestacija poduzetnicima omogućiti uspješnije poslovanje jer, kako je naglasio, “što više uspješnih poduzetnika, to se gospodarstvo brže razvija”.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je na otvorenju pogodnost za posjetitelje sajmova, a to je da kupljena karta za sajmove vrijedi taj dan i kao karta za javni prijevoz. Također, za vrijeme trajanja sajmova parking (uključujući i Istok) oko Zagrebačkog velesajma je besplatan.