Zagrebački velesajam: Otvoreni bienalni sajmovi Intergrafika i Modernpak

velesajam-otvaranje-intergrafikeDanas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni bienalni sajmovi, Intergrafika 22. međunarodni sajam grafičke industrije i papira i Modernpak 27. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja. Na sajmovima izlažu 72 izlagača iz 14 zemalja na 3.600 m2.

Intergrafika regionalna je smotra suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, te proizvodnji, doradi i preradi papira. Kao bienalna priredba Intergrafika okuplja značajnije svjetske proizvođače strojeva, uređaja i pribora za grafičku industriju te industriju papira i kartona, kao i pomoćnih materijala i gotovih proizvoda.
Direktor tvrtke Grafik.net koja je partner sajma Intergrafika Krešo Culjak na otvorenju je istaknuo da je optimist glede održavanja ovakvih sajmova te da je njegova tvrtka prije dvije godine na Intergrafici polučila dobre rezultate kojima se nada i ove.
Namijenjen susretu proizvođača i potrošača – korisnika ambalaže, Modernpak okuplja struku s misijom razmjene znanja i iskustva stečenih na području proizvodnje i primjene ambalaže te distribucije roba, istovremeno prezentirajući najnovije trendove i inovacije u tehnologiji pakiranja kao i suvremena rješenja za ekološki prihvatljivu ambalažu.
Marko Mikulić, direktor PAN tvornice papira, partnera sajma Modernpak smatra da je ovaj sajma bitan kao infrastruktura grafičke industrije te najavio da će Pan zajedno s poslovnim partnerima graditi novu tvornicu papira u Slatini.
Sajmove Intergrafika/Modernpak je otvorio Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.
Radno vrijeme sajma je od 10,00 do 19,00 sati, a priredbe traju do subote, 25. svibnja.

velesajam-otvaranje-intergrafike-630