Izložbom će pokazati kako su unatoč invaliditetu postali uspješni

Multimedijalna izložba „Most – učeći o invaliditetu učimo i sami o sebi“, na kojoj će kroz umjetničku fotografiju biti predstavljene životne priče uspješnih mladih ljudi koji su unatoč invaliditetu preskočili mnoge granice i ostvarili svoje želje i snove, otvorit će se u petak 24. svibnja 2013. u 19, 30 sati u predvorju Kina Studentskog Centra u Zagrebu.

most

Svojim životnim pričama kroz ovu izložbu osobe sa invaliditetom imat će priliku pokazati društvu tko su oni zaista kad odbace pomagala i predrasude nametnute od društva. Ispričat će tako na koji su način slijedili svoje ambicije i snove te kako su dostigli svoje životne ciljeve, ističu organizatori.

Izložbu organiziraju udruge Put do uspjeha  i Slon u povodu pokretanja projekta Most, čiji je cilj izgradnja mosta tj. povezivanje osoba s invaliditetom i zajednice u kojoj žive. Projekt financira Europska komisija u okviru programa „Mladi na Djelu“.

Za vrijeme trajanja izložbe, posjetitelji će imati priliku vidjeti i djela Chrisa Stermitza, umjetnika iz Austrije, čiji će se reljefni radovi moći opipati.

„Želja nam je, s jedne strane motivirati druge osobe suočene sa sličnim teškoćama da se usude i krenu slijediti svoje snove, a s druge strane pokazati društvu da invaliditet nije ‘bauk’ nego realnost s kojom živimo, i da je odgovornost svakog stvoriti brižnu zajednicu gdje pomažemo jedan drugome. Cilj je ove izložbe osvijestiti zajednicu na potrebu društvenog povezivanja, pomaganja i suradnje“, naglašavaju organizatori.

Izložba, koja će trajati do 10. lipnja, prilagođena je i slijepim i slabovidnim osobama, a organizatori sve pozivaju da dođu uživati u inspirirajućim umjetničkim djelima prikazanima  na potpuno nov i jedinstven način.