Zagrebački orkestar ZET-a predstavio album sa skladbama iz kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”

Zagrebački orkestar ZET-a predstavio albuma sa skladbama iz kultnog filma "Tko pjeva zlo ne misli"
Foto: ZET

U dupkom punoj Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, Zagrebački orkestar ZET-a jučer je održao je promociju nosača zvuka (CD-a) naziva “Serbus !”, sa skladbama iz kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli” i pjesmama o Zagrebu.

“Uvjereni smo kako bi naš orkestar bez poteškoća ispunio i veliku dvoranu u Lisinkom jer se od početka tjedna gradom tražila karta više”, poručuju iz ZET-a.

Uz direktoricu ZET-a Ljubu Žgelu, koncert je svojom nazočnošću uveličao i gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prilikom Zagrebačkom orkestru ZET-a uručio i Medalju Grada Zagreba, istaknušvi kako je orkestar zagrebački simbol, pečat i institucija koja traje već 92 godine te kako je dodijeljena medalja mali znak pažnje za sve što su učinili za promociju Zagreba svih ovih desetlječa.

Medalju je u ime orkestra primila voditeljica projekata orkestra Jelena Horvatinec.

Umješni članovi orkestra, pod vodstvom dirigenta Hrvoja Pintarića, na nedjeljnoj promociji oduševili su prisutne prekrasnim izvedbama pjesama koje se nalaze na CD-u, kao što su Golubovi, Kukavica, Marijana, Hvala ti srce, Za jedan časak radosti te ostalim nezaboravnim pjesmama kojima su prizvali neka romantična vremena.

Bitno je istaknuti kako su pjesme na albumu izvedene u suvremenim aranžmanima napravljenima ekskluzivno za puhački orkestar, čime je napravljen iznimno važan korak u očuvanju glazbene tradicije Grada Zagreba. Nastup je bio dodatno obogaćen i vokalnom pratnjom talentiranog Matije Škvorca, kao i zbora “Maranatha” čiji je on voditelj, a koji je zaključio večer izvedbom pjesme “O Happy Day” uz pratnju puhačkog orkestra.