Zagrebački holding očekuje prekršajna prijava – glomazni otpad vozili na Jakuševac

glomazni otpadMinistarstvo zaštite okoliša u ponedjeljak će podnijeti prekršajne prijave protiv Zagrebačkog holdinga, odnosno podružnice ZGOS, a možda i za Čistoću koja je odvozila glomazni otpad. Naime, glomazni otpad koji se tijekom cijele subote prikupljao s gradskih ulica završio je na deponiju na Jakuševcu, tvrde mještani i to unatoč zabrani inspekcije resornog ministarstva, donosi Večernji list.

Riječ je o glomaznom otpadu koji su Zagrepčani na ulice iznijeli u proteklih mjesec dana unatoč pozivu gradonačelnika i Holdinga da to ne čine, a budući da su se hrpe starog namještaja ipak pojavile po cijelom gradu, inspekcija je Gradu naredila njegovo hitno uklanjanje postavivši pritom rok do utorka, 3. prosinca. Grad je naredio da se prikupi otpad s najkritičnijih dijelova i privremeno odloži u reciklažna dvorišta. No, umjesto da su to učini, Jakuševčani tvrde da su pod okriljem noći kamioni otpad odlagali u bazu Čistoće na Jakuševcu, ali da su ga odvozili i na sam deponij.

Iz Holdinga su odbacili optužbe. „Zagrebački holding pridržava se rješenja inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode te zajedno s Gradom Zagrebom te predstavnicima resornog ministarstva nastavlja dijalog oko pronalaska odgovarajućeg rješenja vezano za zbrinjavanje otpada na zadovoljstvo svih strana, u prvom redu građana grada Zagreba“, kazali su iz gradske tvrtke. Dodali su kako i dalje mole građane za razumijevanje i strpljenje te da do daljega ne iznose otpad na ulice, a o novom rasporedu njegovog odvoza bit će na vrijeme obaviještena svaka gradska četvrt.