Zagrebački energetski tjedan donosi niz zanimljivih događanja

zagrebacki_energetski_tjedanOvogodišnje izdanje Zagrebačkog energetskog tjedna održat će se od 12. do 17. svibnja godine pod motom “Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“.

U sklopu te manifestacije održat će se čitav niz međunarodnih konferencija, radionica i predavanja na temu energije, globalnog zatopljenja, primjena mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Posebne igraonice i satovi nastave održavati će se u vrtićime, osnovnim i srednjim školama na kojima će se potakuniti zainteresiranost djece o temama energije i klime putem bojanki, slikovnica, edukativnih igrica i priručnika.

Također će se održati i tematske tribine u koje su uključene obrazovne i znanstvene institucije, strukovna udruženja, stručne udruge i udruge civilnog društva.

U okviru Zagrebačkog energetskog tjedna Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Obrtnička komora Zagreb, Udruženje obrtnika grada Zagreba i Obrtničko učilište organizirati će seminar Energetska učinkovitost – značajni faktor u razvoju obrtništva i malog poduzetništva

Seminar će se održati u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49/I.

Glavni cilj seminara upravo je upoznavanje članova Obrtničke komore Zagreb s novim prilikama za razvitak svojih djelatnosti na brzorastućem tržištu energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, ne samo na razini Grada Zagreba već i čitave Hrvatske.

Također, seminar će omogućiti da se što više obrtnika upozna s novim zakonskim regulativama u vezi obnovljivih izvora energije, mogućnostima impliciranja obrtnika i načinima sufinanciranja ove djelatnosti.