Zagrebačka županija osigurala 400 tisuća kuna za nabavu opreme kulturno-umjetničkih udruga

Zagrebačka županija osigurala 400 tisuća kuna za nabavu opreme kulturno-umjetničkih udruga
Foto: Zagrebačka županija

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije dodijelit će 400 tisuća kuna za nabavu opreme za rad kulturno-umjetničkim udrugama u 2020. godini.

Javni poziv je otvoren do 25. studenoga 2020. godine, a na njega se mogu prijaviti isključivo udruge koje su članice Zajednice.

Sredstva će se dodjeljivati za kupnju ili izradu čitave ili dijela narodne nošnje, kupnju ili izradu čitavog ili dijela odijela za nastupe, kupnju glazbenog instrumenta, popravak glazbenog instrumenta, ormar, policu, komodu ili sl. za pohranu nošnje ili odijela za nastupe, ormar, policu, komodu ili sl. za pohranu glazbenih instrumenata, digitalnu opremu za scenski nastup ili ostalu potrebnu opremu.

Svaki prijavitelj može podnijeti samo jednu prijavu na ovaj poziv, a maksimalan iznos potpore po prijavitelju iznosi 20 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrazac zahtjeva nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na e-mail [email protected] ili na broju telefona 01/6009-417.

Inače, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije okuplja više od 180 udruga – folkloraše, tamburaše, kazališne amatere, zborske pjevače, plesače, puhačke orkestre…

Za sve njih, Zajednica je do sada raspisivala javne pozive za dodjelu potpora za financiranje putnih troškova kulturno-umjetničkim udrugama članicama, a budući da su ove godine putovanja ograničena zbog epidemiološke situacije – raspisan je ovaj javni poziv za sufinanciranje nabave opreme.