Zagreb postaje turistička metropola, u kolovozu rast broja noćenja čak 21 posto

Zagreb u kolovozu bilježi 14 posto više turističkih dolazaka i 21 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec lani. Rast je ostvaren i u prvih osam mjeseci i to za 11 posto i u dolascima i u noćenjima, izvjestili su danas iz Turističke zajednice (TZ) grada Zagreba.

zagreb-turisti

Prema podacima TZ grada Zagreba, glavni grad u kolovozu ove godine posjetilo je 111.405 posjetitelja koji su ostvarili 180.947 noćenja, što u odnosu na isti mjesec 2013. predstavlja porast od 14 posto posto u dolascima te 21 posto u noćenjima. Najviše gostiju stiglo je iz Španjolske, Njemačke, Italije, Južne Koreje i Francuske.

Od siječnja do kolovoza u Zagrebu je boravilo ukupno 592.308 gostiju, a ostvareno je 1.016.489 noćenja, što, također, predstavlja porast od 11 posto i u dolascima i u noćenjima.

Iz TZ grada Zagreba ističu da je u 2014. već u kolovozu premašena brojka od 1.000.000 noćenja koja je prošle godine dosegnuta sredinom rujna.

TZ grada Zagreba izuzetno je zadovoljna ovim odličnim rezultatima, koji potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište.

Nadaju se da će se takav pozitivan trend nastaviti i u nadolazećim mjesecima, u kojima građane Zagreba i njegove posjetitelje očekuje niz zanimljivih događanja (Bundekfest, Festival svjetskoga kazališta, Srednjovjekovni dani na Medvednici, izložba Joan Miró – Remek-djela iz fondacije Maeght).