Za projekte slabije razvijenih županija 3,5 milijuna kuna

grcicMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na čelu s ministrom Brankom Grčićem, a u suradnji s programom UNDP-a u Hrvatskoj započelo je s provedbom projekta ‘Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske’. Projekt je vrijedan 3.480.000,00 kuna, a provodi se na području triju županija: Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke, a predstavljen je danas u Uredu župana Karlovačke županije Ivana Vučića.

„Upravo Ministarstvo snosi 67% ukupne vrijednosti projekta, odnosno 2.320.000 kuna, a UNDP preostalih 33%, odnosno 1.160.000 kuna“, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

„Namjera nam je angažirati konzultante u mreži UNDP-a koji će u ove tri županije, posebno u jedinicama lokalne samouprave koje pripadaju područjima posebne državne skrbi, identificirati projektne ideje, ideje koje sutra mogu biti razrađene u konkretne projekte i sufinancirane iz europskih sredstava“, poručuju iz Ministarstva.

Predviđeno trajanje projekta je 15 mjeseci, a namjera Ministarstva i UNDP-a je identificirati najmanje 51 projekt.

„Za ova područja to sigurno nije malo, ali isto tako kažem da je to tek početak. Znanje, iskustvo i dobra praksa dat će dobre rezultate“, kaže Grčić.