ZA GLAZBENE SLADOKUSCE: U “Lisinski” stiže istinska vokalna senzacija iz Slovenije

Perpetuum-Jazzile

Istinska vokalna glazbena senzacija iz Slovenije – zbor Perpetuum Jazzile 14. ožujka stiže u koncertnu dvoranu “Vatroslav Lisinski”!

Perpetuum Jazzile posljednji su put punili Lisinski prije dvije godine, a u međuvremenu su svojom moćnim glasovima doista stekli globalnu popularnost i izrasli u glazbeni fenomen novijeg doba, koji osvaja svojom glazbenom sinergijom, snažnim ritmovima i bogatim harmonijama.

Zbor izvodi mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka, a u izvedbama se koriste najposebnijim instrumentima – isključivo svojim glasovima, kojim također simuliraju niz glazbenih instrumenata, uglavnom bubnjeve i udaraljke, pretvarajući se u ljudski “beat – box”.

Perpetuum Jazzile svoju su proboj na glazbenu scenu doživjeli 2009. godine snimivši obradu skladbe “Africa”, hita američkih velikana pop-rocka, grupe Toto, a koja je u izvedbi zbora Perpetuum Jazzile na YouTube-u pogledana čak više od 40 milijuna puta. Nakon “Africe” proslavili su se i svojim vrhunskim a capella adaptacijama hitova brojnih svetskih izvođača, Davida Guette, Abbe, Michaela Jacksona, Lady Gage, Daft Punka, a s Totom su čak i podijelili pozornicu nekoliko puta, na zajedničkim koncertima.

Inače, glazbeni mentor zbora Perpetuum Jazzile je Šveđanin Peder Karlsson, međunarodna legenda a capella vokalnih izvedbi i nekadašnji član poznatog vokalnog sastava “The Real Group”. Karlsson je čovjek koji je u svojoj karijeri radio s brojnim vrhunskim umjetnicima, uključujući Bobby McFerrina, Van Morrisona i Sir George Martina, a od 2011. vodi Perpetuum Jazzile.

Senzacionalan i vokalno dojmljiv nastup zbora Perpetuum Jazzile redovito, na svim koncertima, okuplja publiku najrazličitijih generacija i jamči doista ekstatičnu atmosferu koja na trenutke, zbog euforije i sjajne atmosfere, podsjeća na rock koncerte.

Prije zagrebačkog koncerta kojeg producira Tomislav Kašljević i Depromo Event produkcija, Perpetuum Jazzile će u sklopu svoje aktualne turneje održati niz koncerata u Austriji, a potom ih očekuje nastavak turneje u Belgiji i Francuskoj.

Ulaznice za predstojeći koncert već su puštene u pretprodaju po cijeni od 160 kn, 180 kn i 200 kn, ovisno o kategoriji sjedenja, a mogu se kupiti na blagajni dvorane “Vatroslav Lisinski”, u sustavu Eventim.hr i Ulaznice.hr.

Poslušajte kako neki poznati hitovi zvuče u izvedbi zbora Perpetuum Jazzile:

Foto: screenshot/Youtube.com

Komentari