Trgovina aplikacija Azure Marketplace otvorena i za hrvatske tvrtke

cloud-oblak

Azure Marketplace, trgovina aplikacija za Microsoft Azure, proširila je uslugu putem koje softverske tvrtke iz Hrvatske mogu prodavati svoja rješenja na toj platformi.

Uz postojeće 22 zemlje usluga je dobavljačima softvera sada, osim u Hrvatskoj, dostupna u još 12 zemalja – Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Grčkoj, Latviji, Lihtenštajnu, Litvi, Luksemburgu, Malti, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Putem ove online trgovine tvrtke mogu ponuditi, promovirati te prodavati svoja rješenja za tvrtke i kupce Azurea širom svijeta. Trenutačno se na platformi nalazi više od 2400 aplikacija te više od 450 virtualnih mašina što se svakodnevno povećava.

Na unificiranoj platformi, kupci jednostavno mogu pretraživati, kupovati ili uploadati svoja rješenja. Također, radi se o prvoj online trgovini aplikacija i usluga koja nudi multi virtualne strojne klastere, pružajući tako nove mogućnosti implementacije na Azure platformi kao i skalabilna rješenja za upravljanje malim i velikim opterećenjima u cloudu.

Inače, Azure Marketplace za korisnike obavlja kompletnu metriku, naplatu, izvještavanje i upravljanje računima korisnika te time omogućuje dobavljačima softvera da se u potpunosti posvete razvoju proizvoda i marketingu.

Za više informacija o Azure Marketplace posjetite Microsoft Azure Certified web stranicu. (M.Petković)

Komentari