“Vrijeme je za igru” u MSU povodom Međunarodnog dana djeteta

"Vrijeme je za igru" u MSU  povodom Međunarodnog dana djeteta
Foto: Press

Krajem studenog, točnije 20.11. obilježava se Međunarodni dan djeteta povodom kojeg Muzej suvremene umjetnosti i Teatar Puna kuća organiziraju kulturno – edukativni program namijenjen djeci od 1,5 do 6 godina pod nazivom “Vrijeme je za igru” u MSU.

Program će se održati u nedjelju, 22. studenog, a sastoji se od kazališne predstave koja se temelji na neverbalnoj komunikaciji, kombinirajući pokret, zvuk i glazbu, ali i upotrebu geometrijskih tijela i oblika uz pomoć kojih djeca vježbaju vizualno razumijevanje i komunikaciju.

Nakon predstave djeca će se uputiti na polusatnu kreativnu likovnu radionicu gdje će, inspirirani onime što su vidjeli na predstavi, sami izraditi svoj likovni rad.

Muzejske edukatorice vodit će polaznike u kreativnom razmišljanju i likovnom izražavanju, stavljajući naglasak na slobodnoj interpretaciji sadržaja.

Radovi nastali na radionici bit će izloženi u Otvorenoj galeriji MSU-a te digitalizirani i objavljeni u sklopu online izložbe dječjih radova na mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama MSU-a