Uhićen dostavaljač! Krao pakete s vrijednom tehničkom robom, pa robu prodao za 210.915 kuna

Foto: Pixabay & PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili su 22-godišnjeg dostavljača zbog sumnje da je krao pakete s vrijednom tehničkom robom, a zatim ukradene uređaje prodavao preko internetskih oglasnika.

“Sumnja se da je osumnjičeni, kao zaposlenik poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, u skladištu odjela dostave u Velikoj Gorici, na radnom mjestu dostavljač-poštar, u vremenskom razdoblju od 31. ožujka do 14. svibnja 2020. godine u cilju stjecanja nepripadajuće imovinske koristi, na štetu gore navedenog poduzeća počinio četiri kaznena djela krađe na način da je prilikom preuzimanja robe odnosno paketa namijenjenih za dostavu, uzimao i one pakete koje nisu bili namijenjeni za njega, a u kojima su se pretežno nalazili mobilni uređaji”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Osumnjičeni bi pakete zadržao neko vrijeme kod sebe, a kasnije ih je preprodavao trećim osobama preko oglasa putem interneta.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 210.915 kuna.

Policija je priopćila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim te da je on predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Velikog Gorici.