Vozili pijani i bez dozvole pa završili na prekršajnom sudu, evo kakve kazne im je sutkinja izrekla

Ilustracija | Foto: MUP

U protekla dva dana zagrebačka policija privela je tri vozača koji su upravljali osobnim automobilima pod utjecajelm alkohola i tijekom važeće zabrane upravljanja motornim vozilom.

U subotu, 7. ožujka 2020. godine oko 12.25 sati, kod kućnog broja 256 Ulice Dubrava u Zagrebu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Očevidom je utvrđeno kako je 60-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,49 g/kg alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka i oštetio drugi parkirani automobil, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Vozač je odveden na liječnički pregled, a potom smješten u službene prostorije na otrježnjenje. Policijski službenici su ga nakon otrežnjenja uhitili i doveli na dežurni odjel Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu. Sutkinja mu je idući dan izrekla kaznu od 15.600 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Isti dan, 7. ožujka u 21.35 sati, u Zagrebu u Ulici Dubrava, kod raskrižja s Čulinečkom cestom, policijski službenici su zaustavili 34-godišnjaka te utvrdili kako upravlja automobilom za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen te je protiv njega podnijet optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu. Sutkinja mu je izrekla novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

U nedjelju, 8. ožujka 2020. godine u 17.20 sati, policijski službenici su u nadzoru prometa na autocesti A3, na odmorištu Ježevo, zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako upravlja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Nakon toga je uhićen te će biti doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Na području Grada Zagreba tijekom cijele 2019. godine zbog utvrđenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje pod zabranom, vožnje bez ispita, brzine i recidivisti, policijski službenici su ukupno uhitili 478 osoba, a zadržala još 193 osobe, što je ukupno 671 osoba.

U prva dva mjeseca 2020. godine 105 osoba je uhićeno i 36 zadržano, što je ukupno 141 osoba.